من فضلك انتا لست مسجلا لدينا
اذا كنت زائرا تشرفنا تسجيلك فى منتدى الفراعنة
واذا كنت عضوا من فضلك قوم بالدخول



 
الرئيسيةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 انواع السمك المقلى والمشوى

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
salma
عضو جديد
عضو جديد
avatar

مزاجي :

عدد المساهمات : 6
تاريخ التسجيل : 02/08/2010
العمر : 33

مُساهمةموضوع: انواع السمك المقلى والمشوى   الثلاثاء أغسطس 03, 2010 11:36 pm

السمك بالزيت والليمون
..المقادير
-سمك منظف ومشقوق شق صغير
من البطن
-تتبيله الثوم واللي راح نستخدمها
في كذا وصفه وهي عباره عن
(ثوم مدقوق+شطه ناشفه حراقه
+كمون+ملح+عصير ليمونه)
-ربع ك زيت+ م ص ملح + عصير 3 ليمونه"ممكن أكتر لو تحبي"
-نص م ص كركم
..الطريقه
-تعمل شقوق في السمكه
من الخارج ..وتتبل السمكه من الداخل
وفي الشقوق تتبل بتتبيله الثوم ثم تدهن بالكركم من الخارج
-يرص السمك في صينيه ثم يضاف له ملعقتين من خليط الليمون والزيت ويدخل الفرن علي نار عاليه نوعا وبعد أن يتشربها السمك يضاف له كميه أخرى من العصير وهكذا ..ثم يحمر في الشوايه ويقدم
مع أرز صياديه أو أرز أصفر..




السمك الصيادية
...المقادير
(لشخصين)
-سمك منظف ومقطع أجزاء بالعرض
-بصله متوسطه
- ربع ك عصير طماطم
ليمونه-ملح وكمون وشطه
..الطريقه
-تحمر البصله فالزيت حتي تتحول
للون البني
(مش تتحرق يعني في ناس بتحرقها
فعلا وده طبعا غلط)
-ترفع البصله من الزيت وتوضع في الخلاط ويضاف لها كوب ماء وتضرب
-تصب مره أخري في أناء التحمير
ويضاف لها عصير الطماطم وعصير ليمونه وملح وكمون وشطه خفيفه
-تترك تغلي علي النار وعندما يثقل قوامها يضاف السمك ويترك لينضج .








السمك السنجارى
..المقادير:
- سمك منظف (أستخدمت البوري)
وهنا أستخدمت طريقتين لشق السمك فقمت بشق بعضهم طوليا من الرأس
وطريقه ثانيه كنت بنظف السمك من فتحه الخياشيم من غير عمل أي شق
في بطن السمكه
-طماطم وبصل مقطع مكعبات
-تتبيله الثوم
-عصير ليمون
..الطريقه
-يدهن السمك المشوق بتتبيله الثوم
والغير مشقوق يتبل من الداخل
-يرص خليط البصل واالطماطم
على السمك ويحشي ببطن السمكه
الغير مشقوق
-يرص في صينيه مدهونه زيت
ويرش بالملح والكمون وعصير الليمون ويرفع على نار أو يدخل الفرن ويحمر











السمك المشوى
..المقادير
-سمك بوري أو أي نوع تفضليه
-رده (نخاله الدقيق)
-ملح وليمون وشطه يرش بهم السمك
بعد الشوي ولو السمك صغير زي السردين يفضل أضافه الماء للتبيله
..الطريقه
-يرش السمك بالرده ويرفع على
صاج ساخن أو يدخل الفرن
-يقلب علي الجانبين ثم تهدأ النار
حتي يجف ماؤه لو حجم السمك كبير
-يخرج من الفرن ويرش فورا بالملح والليمون والشطه ويغطي جيدا جداااا






السمك المقلى
..المقادير
-كميه سمك حسب العدد
-تتبيله الثوم
-زيت للقلي
-دقيق للتغطيه مضاف له بيكنج بودر
..الطريقه
-يتبل السمك ثم يترك ساعه علي الأقل
ثم يغطي بالدقيق
ثم يدخل الثلاجه من نص ساعه لساعه
ثم يحمر في زيت غزير









السمك بالصلصة
-سمك منظف ومقطع أجزاء
-عصير طماطم
-بصله متوسطه
-ملح وفلفل وكمون
-عصير ليمونه
-بقدونس مفروم
..الطريقه
-تقطع البصله ناعم وتحمر في زيت خفيف
-يضاف عصير الطماطم والملح والتوابل وتترك لتغلي
-يضاف السمك وعصير الليمون
ويترك لينضج
-يرش البقدونس ثم يدخل الفرن للتحمير







أتمني تعجبكم الطرق وتنال رضاكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
Admin
صاحب المنتدي
صاحب المنتدي
avatar

مزاجي :

عدد المساهمات : 111
تاريخ التسجيل : 19/03/2010
العمر : 33
الموقع : حورس

مُساهمةموضوع: رد: انواع السمك المقلى والمشوى   الثلاثاء أغسطس 03, 2010 11:44 pm

بارك الله فيكي ودمتي سالمة
واعملي حسابي في طبق
تقبلي مروري
Mad




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://horasegypt.yoo7.com
الأميرة الحسناء
نائب المدير
نائب المدير


مزاجي :

عدد المساهمات : 730
تاريخ التسجيل : 24/03/2010
العمر : 30

مُساهمةموضوع: رد: انواع السمك المقلى والمشوى   الخميس أغسطس 05, 2010 11:27 pm

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
انواع السمك المقلى والمشوى
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: منتدي لكل اسرة :: قسم المطبخ نقدم لكم اشهي المأكولات-
انتقل الى: